Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Έκθεση PHOTOVISION από τις 5 έως τις 8 Απριλίου στο στάδιο ξιφασκίας στο Ελληνικό


Την δέκατη επέτειο γιορτάζει φέτος η μεγάλη κλαδική έκθεση Imaging PHOTOVISION που φιλοξενείται από 5 ως 8 Απριλίου στο πρώην Στάδιο Ξιφασκίας των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Ελληνικό. Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες που διανύουμε, η Photovision συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο των εταιρειών του Imaging και γίνεται για μια ακόμη φορά πόλος έλξης και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, για τους λάτρεις της εικόνας και της τεχνολογίας.

Αντικειμενικός σκοπός της έκθεσης είναι να καλύψει όλους τους τομείς του imaging: ψηφιακή και αναλογική εικόνα, video, επαγγελματικές εφαρμογές, album κ.α. ώστε ο επισκέπτης να αποκομίσει την πλήρη εικόνα και να ενημερωθεί για τις τάσεις του ευρύτερου κλάδου κατά τα πρότυπα των μεγάλων διεθνών εκθέσεων.
       
Τομείς ενδιαφέροντος της Photovision είναι: φωτογραφικός εξοπλισμός και αξεσουάρ για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση έτσι όπως διαμορφώνεται από τα πιο σύγχρονα μοντέλα των μεγάλων εργοστασίων, εξοπλισμός studio, συστήματα φωτισμού, συστήματα photofinishing, mobile συσκευές και εφαρμογές με φωτογραφικές ικανότητες, εξοπλισμός εργαστηρίων και minilab, χημικά και αναλώσιμα, εξοπλισμός και αξεσουάρ video για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση (monitor, desktop επεξεργασία, home cinema),  εργαστήρια επεξεργασίας και εκτύπωσης φιλμ & φωτογραφιών, ενοικίαση εξοπλισμού, ψηφιακά και αναλογικά άλμπουμ, κλασσικές προτάσεις παρουσίασης της φωτογραφίας κ.α.  Συνολικά φέτος συμμετέχουν 80 εταιρείες του κλάδου.

Η Photovision συνοδεύεται από αξιόλογο παράλληλο πρόγραμμα με φωτογραφικές εκθέσεις, workshops, σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις φωτογραφικών φορέων. Επίσης φέτος για πρώτη φορά το Περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ , το οποίο είναι ο διοργανωτής της Photovision, με την υποστήριξη του περιοδικού MBike διοργανώνουν ποδηλατοβόλτα την Κυριακή 7 Απριλίου, για τους λάτρεις του ποδηλάτου αλλά και της φωτογραφίας δράσης. Oι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Η Photovision τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων & Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών & Συστημάτων Εικόνας (Σ.Ε.Κ.Α.Φ.), στον οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερεs εταιρίες imaging της xώραs μας, επικυρώνοντας την αξιοπιστία και δυναμική της διοργάνωσης.

H έκθεση πραγματοποιείται στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Συγκροτήματος - Στάδιο Ξιφασκίας, από την Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013. Η πρόσβαση στην έκθεση γίνεται μέσω της Παραλιακής Λεωφόρου με λεωφορεία ή τραμ και μέσω αυτοκίνητων (παρέχεται δωρεάν parking).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης: www.photovision.gr

Πρόγραμμα σεμιναρίων και παράλληλων εκδηλώσεων


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ WORKSHOP


Μυστικά της ψηφιακής μηχανής

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 12.00-13.30, Αίθουσα Α

Είτε έχετε είτε πρόκειται να αγοράσετε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ανακαλύψτε τις λειτουργίες και τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία για να τις αξιοποιήσετε δημιουργικά στις λήψεις σας.
Εισηγητής : Βαγγέλης Βασαλάκης
 
Καλιμπράρισμα οθόνης και εκτυπωτή

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 14.30-16.00, Αιθουσα Α

Πώς να δείτε στην οθόνη με πιστότητα και να τυπώσετε σωστά τις φωτογραφίες στο σπίτι και στο εργαστήριο. Καλιμπράρισμα οθόνης, printer profiles. Fine Art και μυστικά για ασπρόμαυρες και έγχρωμες εκτυπώσεις.
Εισηγητής : Γιώργος Τζώρτζης

Photoshop. Βασικά εργαλεία

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 17.00-18.30, Αίθουσα Α

Αναλυτική παρουσίαση των βασικών εργαλείων και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά. Οι παλέτες και τα layers. Τα είδη των αρχείων – Διαφορές JPEG, TIFF και RAW.
Εισηγητής : Γιώργος Μαχιάς

Photoshop. Ειδικές τεχνικές

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 19.30-21.00, Αίθουσα Α

Παρουσίαση των πιο συνηθισμένων διορθώσεων και επεμβάσεων στις φωτογραφίες μας μέσα από ανάλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων.
Εισηγητής : Γιώργος Μαχιάς

Απλές τεχνικές φωτισμού

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 15.00-17.00, Αίθουσα Β

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο. Θα γίνει επίδειξη τεχνικών και παρουσίαση οικονομικών λύσεων φωτισμού.
Εισηγητές : Αλ. Βογιατζάκης  - Γ. Μυριαγκός

Φωτογραφία Glamour

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 18.00-20.30, Αίθουσα B

Το σεμινάριο περιλαμβάνει σύντομη αισθητική ανάλυση του είδους και του απαιτούμενου εξοπλισμού / φωτισμού. Θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση λήψεων με μοντέλο για όλους τους συμμετέχοντες.
Εισηγητές : Αλ. Βογιατζάκης – Γ. Μυριαγκός

Adobe Lightroom

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 12.00-13.30, Αίθουσα Γ

Διαχείριση και επεξεργασία RAW format με ταχύτητα και ευκολία με το δημοφιλές πρόγραμμα.
Εισηγητής : Στράτος Αγιάνογλου

Καλύτερες φωτογραφίες, τώρα!
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 17.00-18.30, Αίθουσα Γ

Απογειώστε την φωτογραφική σας ποιότητα. Αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη στη σύνθεση, τη φωτομέτρηση και στο χρώμα. Πολλά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές.
Εισηγητής : Στράτος Αγιάνογλου
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Πώς να αξιοποιήσετε τα social media και τις ιστοσελίδες για να αυξήσετε τις πωλήσεις

Σάββατο 6 Απριλίου και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 16.00-17.30,  Αίθουσα Εκδηλώσεων

Τα πολλά “like” δεν γεμίζουν το ταμείο της επιχείρησής μας! Χρειάζονται ενέργειες και τεχνικές που να μετατρέπουν την επισκεψιμότητα στα social media και στις ιστοσελίδες μας σε πωλήσεις! Πώς; Ελάτε να σας το δείξουμε!
Εισηγητές : Ν. Μπακογιάννης και συνεργάτες

 Η επιχείρηση στην εποχή της κρίσης

Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 18.30-21.00, Αίθουσα Εκδηλώσεων

Οδηγίες επιβίωσης για τη φωτογραφική επιχείρηση στην εποχή της κρίσης. Το νέο φορολογικό περιβάλλον, δυνατότητες και κίνδυνοι. Η αξιοποίηση επενδυτών προγραμμάτων και επιδοτήσεων. Πρακτικές, ανάλυση, και χειρισμός πιστωτικών κινδύνων.
Εισηγητές : Σ. Λεβέντης, Οικονομολόγος / Θ. Σκλοντέλης, Οικονομολόγος – Αναλυτής / Θρ. Μίαρης, Φοροτεχνικός

 “Φωτογραφίζοντας” τις τάσεις του σήμερα, αναζητώντας τις ευκαιρίες του αύριο.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 12.00-13.30, Αίθουσα Εκδηλώσεων

Η αγορά των ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα. Φωτογραφικές μηχανές, τεχνικά χαρακτηριστικά και εξέλιξη αυτών. Περιφερειακά φωτογραφικών μηχανών. Ανάλυση τάσεων και προοπτικές για το μέλλον.
Εισηγητής : Ηλίας Κανελλόπουλος / GfK Hellas

FOTURION

Σάββατο 6 Απριλίου και Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 14.00-15.00,  Αίθουσα Γ

Επίσημη παρουσίαση της foturion.gr
Μία Online Κοινότητα που έχει σαν σκοπό να συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες και Έλληνες φωτογράφους, με στόχο την προβολή τους σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

ΦΟΙΒΟΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 19:30
Αίθουσα Γ

Ενημέρωση επαγγελματιών φωτογράφων για τρέχοντα ζητήματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων

Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ώρα 18.30-20.00, Αίθουσα Εκδηλώσεων

Ενημερωτική συνάντηση με μέλη τοπικών Σωματείων αλλά και μεμονωμένους επαγγελματίες φωτογράφους απ’ όλη την Ελλάδα.
Είσοδος Ελεύθερη

 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ “20 ΧΡΟΝΙΑ PHOTOVISION”  Ώρα 20.00 Περίπτερο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη διοργάνωσης της πρώτης PHOTOVISION. Είστε όλοι καλεσμένοι! Με τραγούδι και ζωντανή μουσική!


Ποδηλατοδρομία PHOTOVISION

Το περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ με την υποστήριξη του περιοδικού MBike, στα πλαίσια της 10ης PHOTOVISION, διοργανώνει ποδηλατοβόλτα, για τους λάτρεις του ποδηλάτου. Την Κυριακή 7 Μαρτίου οι συμμετέχοντες ποδηλάτες, με αφετηρία το χώρο της έκθεσης στο Ελληνικό, θα ακολουθήσουν την ευχάριστη διαδρομή της παραλιακής ενώ με την επιστροφή τους στις εγκαταστάσεις της έκθεσης το μεσημέρι, θα συμμετέχουν στην μεγάλη κλήρωση για φωτογραφικές μηχανές actioncam και άλλα πλούσια δώρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής μπείτε site της έκθεσης www.photovision.gr ή στη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/photovision.gr


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...